Tuesday, 28 June 2011

Examination, DONE !!

yeahhhh, pada hari ni selesai sudah examination 3 paper td.haha. type tech PA 34-220T, paper yg paling aku suka.hehe. sgt best woo paper tu. alhamdulillah semua question yg aku buat,sebijik keluar. bukan soalan bocor ok, cuma exercise yg dibekalkan dalam buku memang bole dipercayai.heee. so skrg aku tggu result dan aku harapkan keputusan yg cemerlang kali ini.will be posting again soon. see ya :)

Sunday, 26 June 2011

Airframes.

stress bila memikirkan esok exam dan skrg ni gelabah nak wat last preparation. bukan ape, nak refresh ape yg da habis baca before ni. 400++ number of pages and another 1000++ sample question. done it already. now prepare utk esok dan cuba yg terbaik. wish me luck yek.eheh.



*stress sbb tu lah post benda ni.post pon pendek semacam jek.haha.*

Examination.

Ok lahh yekk,maaf lambat update semua sbb skrg ni bz stdy lahh.nak exam next week airframe,dgn type tech untuk piper seneca pa34-220T.xlama lagi aku da nak abeskan 160 jam single engine dan akan naik taraf ke twin engine,heee.nak tgk gmbr plane tu ade kat bawah japgi. Registration dia 9M-WAC. Kalau budak APFT yg amek rating seneca mesri tau kapal ni.hee. Ok lah,nak continue stdy.bye bye everyone.assalamualaikum.



Friday, 24 June 2011

Night Flying.

sorry lama xupdate blog ni.haha.malam ni baru berkesempatan sbb terlalu bz nak mengejarkan 100 hours solo. ini pon ade baki lagi 9jam lagi.haha.so blog post kali ni nak share cerita pasal night flying.xlama actually night flying ni. 10 jam jek dalam single engine. kalau twin tu lain cerita ar.haha. 4 sortie dgn instructor, 6 sortie solo. mmg lawa lah fly malam sbb diterangi lampu2 yg terang benderang.hee.gambar dan video ade snap tapi kualiti xmemuaskan lah sbb camera chikai jek.haha. so amati lah video dan gambar2 dibawah ini yek.heee.






video