Wednesday, 24 August 2011

Jalan-Jalan Menghabiskan Masa PA28.

ok kat bawah ni ada dua video, fly dgn capt shahroul pegi Merchang dan menghabiskan sisa2 masa bersama PA28 ni kat sana dengan buat low overshoot kat airstrip penerak n low level kat coastal berdekatan penjara Marang.heee. sila lah yek jengok2. weeee.


video

Low level below 100ft. jyeahhhhh.


video

Penerak airstrip low overshoot. hehe.

Twin Engine Low Level Flying Kapas

Kat bawah ni ade lah short movie ni. masa ni baru jek fly twin, dah tu gatal nak buat low level. hehe. so tercipta lah video kat bawah ni.hehe. tengok jek lah k. jgn nak komplen ape2. hehe.



video

Saturday, 20 August 2011

Final Phase 3 JAA.

ok ok sorry lagi sekali lama xupdate, ni pon update dalam keadaan tertekan sbb sibuk stdy. nak exam selasa depan ni.haha. last phase utk JAA ni. consist of 3 paper, macam penah brief dalam post before ni kan. duration dia bagi cuma sebulan. OMG sgt2 lah singkat yekk. haishh. susah betol nak jadi pilot ni. kalau flying bole lah tuang2 sikit kan, ikut skill masing2. tapi when it come to theory, jujur aku katakan aku bukan kaki buku. tapi usaha jugak nak ngadap buku. hahaha. ni masa buat post ni aku tgah stdy lagi ni sbb td da habiskan masa tgk chelsea punya game.haha. video untuk twin engine? kalau xsilap aku ada aku record, tapi nanti lah aku upload. kalau rasa nak upload mlm ni, aku buat lah.haha. video tu pon cuma low level flying kat kapas using PA34-220T tu. itu jek yg sempat amek. sbb twin ni byk sgt keje. da macam airline dah. aha.baru tau berapa beratnya 2 BAR yg ada kat bahu ni. belom lagi jadi 3 atau 4 BAR tu kan.hehehe.