Friday, 27 May 2011

Steep Turn Demonstration. AFIQ KISTAA 115

video

maaf sekali lagi jika suara itu annoying dan ade termencarut sikit.hehehe.
enjoy yekkk.

Tuesday, 17 May 2011

Mutual With Hazim + Afiq

gambar2 kat bawah ni adalah mutual lagi dengan Hazim ngan Afiq.aku jadi safety pilot yg akan buat look-out utk dorg sbb dorg xbole tgk luar,dorg kene tgk dalam jek kat instrument.haaa.so aku akan advise dorg if ada pape ke, cloud ke, CB ke.haaa.



Hazim dengan muka ghairahnya diatas.hehe.engat Hazim, dah 3500ft baru call, bukan 2500 ok! hehe


Nampak sedikit jek runway masa ni sbb dilitupi awan yg agak banyak jugak lahh.hehe.



untuk mengelakkan dorg tgk luar,dorg akan dipakaikan hood seperti Afiq diatas ni.hehe. dia kene concentrate pada instrument ajek.aku amek gmbr ni pon dia xtau sbb dia xnmpk.heee.


masa buat dgn afiq,clear weather.haaa. so jelas kelihatan runway utk WMKN dari ketinggian 3500ft.haaaa. stadium Terengganu yg runtuh tu yg blakang airport ni jek. nampak kan?


Layer of cloud yg macam ni lah best. cantik jek kan. aku as safety pilot sedap jek mata memandang.hehe.

Circuit pattern PA 28-161 ( Piper Warrior 2 )

ok ape yg aku nak brief kali ni adalah circuit pattern utk kapal yg aku bawak. ade dua jenis circuit. oval dan square. oval agak susah nak buat sbb tight turn sikit. square senang tapi aku practice more on oval circuit. gmbr2 kat bawah ni lah gmbr tgah buat circuit. 


ok atas ni gambar circuit pattern aku sedut dari internet. circuit ni masa utk kita practice take off, spacing, maintain heading dan juga height 1000ft. dan juga belajar landing smooth.


ok ini lah instrument kapal kan yg macam aku penah post dulu. aku nak tunjuk yg height kapal ni 1000ft utk buat circuit. utk nak tau height, kita tgk altimeter ( the third one from the left,on the top )


ok ini pulak masa aku nak mendapatkan spacing utk pergi downwind. so aku snap utk bg korg tgk airport yg selama ni aku training.hehe.


tade caption utk gambar ni. cuma sama macam kat atas,carik spacing.hehe.


ok sini lah downwind dimana spacing kapal penting dan kat sini jugak aku buat call pada tower utk bgtau sama ada aku nak land ( full stop ), atau touch n go ( land sekejap, dan naik balik )


ini adalah base masa nak turn utk final utk land.kat sini da kene 500ft so masa turn ni,da start utk descend. final ni is the critical part sbb kalau rendah sgt, bole tekena pagar yg seperate jalan raya dgn airport.haaaa.


yeahhhhh, dah land dah pon.haha. masa ni lega ar sbb da atas tanah kan.hehe.


ni saja amek sbb nak kasik tgk MAS tu. airliner yg aku harap2 dapat masuk.heee.

Tuesday, 3 May 2011

Navex WMKN- Temerloh- Pekan- WMKE// - WMKN//


ok yang teluk hujung tu adalah Teluk Cempedak.
Sorry da jauh baru amek gambar sbb telambat kuar hp.
haha.


Ni aku xtau ape nama pantai ni tapi ade satu chalet ni lawa giler.
ni kat area Kuantan.heee.


Haaa, itu Capt. Shahroul, personal instructor aku.
Best fly dgn dia, experience dia banyak gila kott.
heeee.


ni da land kat kerteh airport, park kat tempat GA apron.
ade satu lagi kapal kat sebelah,tapi malas nak amek.heee.
ni kapal yg aku fly pegi kerteh ni , 9M- APW


itu terminal kerteh, kecik jek kerteh airport ni.
home base for helicopter jek sbb dorang fly pegi off-shore.
dorg hantar org pegi pelantar minyak kat tgah2 laut tu ;)


kalau nampak lah kan, ade dua chopper tga tggu nak amek org,
chopper WESTAR dgn MHS kalau xsilap.
heeee.