Friday, 15 April 2011

Visual Approach Runway 04

video

Masa ni one day before PPL test, ade satu slot revision before test. So mase ni lah Faeez a.k.a Apai ambil kesempatan dgn menjadi passenger dibelakang.haha. Dia yg record approach ni. So after land aku buat touch & go. Kira jejak tanah sekejap jek lepas tu naik balek ke udara. After tu teros track pergi Batu Rakit utk buat GH profile. GH profile consist of Medium Turn ( left + right ), Steep turn ( left + right ) dan beberapa Stall Series. After tu simulate engine failure at training area, so glide lah tanpa power aircraft tu. balek PFL overhead airfield. Aku baru bape jam terbang mase ni so nak harapkan landing smooth tu x jugak lah cuma xde lah bouncing atau ballooning kan.hahaa.

2 comments:

  1. bole tak explain ballooning or PPL tuh smue?budak dental tak phm laa.

    ReplyDelete
  2. haha. PPL tu Private Pilot License. ballooning tu kira bouncing masa landing.

    ReplyDelete